Om oss

Vi vill bidra till att människor får verktyg och insikter för att skapa bättre balans i livet. Vad det innebär är olika från person till person, men det som är så speciellt med mindfulnessträningen är att den kan bidra till många olika saker i livet och därmed utveckla det som behöver utvecklas och lösa de problem som behöver lösas.

Vi vet förstås att mindfulness inte är lösningen på allt, men vi blir ibland själva förvånade över de effekter som uppstår:

En kvinna berättar att hon för första gången på många år inte längre upplever smärta i axlarna.
En man berättar att mindfulness var det som gjorde att han kom ur en lång period med utmattningssyndrom.
En annan man säger att han har fått mycket lättare att samarbeta med sina kollegor.

Träna när som helst och var som helst

Det finns mycket att välja på när det gäller personlig utveckling. Vi har själva utforskat många metoder innan vi fastnade för mindfulness och bestämde oss för att vara med och bedriva utbildning inom det här området.

En viktig anledning till att vi engagerar oss i just mindfulness är att metoden är så enkel att ta till sig. Man kan träna när som helst och var som helst. Det behövs inga särskilda lokaler, inga redskap och faktiskt inte heller någon bokad tid, utom när man går kurs förstås. Det gör att den kan passa många människor, trots stressade scheman och höga krav både privat och yrkesmässigt.

Stöd av hjärnforskningen

En annan avgörande faktor är att det finns så mycket forskning på mindfulnessmetoden som visar att den fungerar. Varje år startas cirka tusen forskningsprojekt över hela världen. Resultaten bidrar till att mindfulness nu sprids inte bara bland privatpersoner utan också inom företag, organisationer och sjukvård.

Under senare år har också den forskning som bedrivits på mindfulness i närmare 40 år fått starkt stöd av hjärnforskningen, som från en mer klinisk synvinkel bekräftar att mindfulness påverkar oss på många positiva sätt. En upptäckt vi tycker är särskilt intressant är att hjärnan går att träna och att mindfulness är en av de mest effektiva metoderna för att göra detta.

Mindfulness för dig som vill ta hand om dig själv och andra

Sedan starten av Mindfulnessgruppen 2010 har vi utbildat flera tusen personer i mindfulness och närmare 500 mindfulnessinstruktörer. Många av våra deltagare börjar med en grundkurs och går sedan vidare och blir mindfulnessinstruktörer. Efter det blir några en del av det nätverk av instruktörer som vi anlitar för våra kurser, andra har egna kursverksamheter eller använder sig av mindfulness i sina yrken som terapeuter, sjuksköterskor, sjukgymnaster och lärare.

Läs mer om våra utbildningar här.

Minds Unlimited för företag och organisationer

Mindfulnessgruppen erbjuder också utbildning i mindfulness och emotionell intelligens för företag och organisationer genom systerföretaget Minds Unlimited. Vi har specialutvecklade program för ledare och medarbetare.

Minds Unlimited är ett av de första företagen i världen som är certifierade på medvetenhetsträningen Search Inside Yourself, som är utvecklad av Google.

Läs mer om Minds Unlimited (öppnas i ny flik).