Forskningsresultat

Minska stress

Få resultat snabbt

En 8-veckors mindfulnesskurs med cirka 25 lärarledda timmar är ofta tillräckligt för att du ska få verktyg för att minska problem med negativ stress.

Bli friskare

Ett skönare liv

Mindfulness har visat sig kunna påverka hälsan på många olika sätt. Färre förkylningar, mindre oro, bättre sömn, snabbare läkning och jämnare humör är några exempel.

Minska smärta

Känsligheten för smärta reduceras

”Det här var första gången jag inte kände någon smärta på många år.” Kommentarer av det slaget är vanliga i samband med meditation på våra kurser. 

Förbättra fokus

Bestäm själv hur fokuserad du vill vara

Tänk dig att du själv kan styra över din uppmärksamhet dit du vill, när du vill, i vilken situation som helst. Det är en förmåga som blir allt viktigare att behärska i en värld som kryllar av distraktioner. 

Förbättra relationer

Bättre självkänsla och mer empati

Det är nog ingen överdrift att säga att mindfulness gör dig snällare. Vi vet att bland annat den empatiska förmågan ökar, att impulskontrollen blir bättre och att man dömer mindre. Är snäll alltså.

Bli klokare

Utveckla din emotionella intelligens

För bara några decennier sedan så trodde vi inte att hjärnan och därmed intelligensen gick att utveckla. Nu vet vi genom hjärnforskning att mindfulnessträning faktiskt gör oss smartare.