Bestäm själv hur fokuserad du vill vara

Tänk dig att du själv kan styra över din uppmärksamhet dit du vill, när du vill, i vilken situation som helst. Det är en förmåga som blir allt viktigare att behärska i en värld som kryllar av distraktioner.

Bättre fokus är något som vi kan garantera att alla får om man fullföljer en utbildning i mindfulness.

Att vara medvetet närvarande i varje ögonblick, med en accepterande och icke dömande inställning. Så brukar man förklara begreppet Mindfulness. Av det kan man förstå att fokusering hör till grundutbildningen i mindfulness och vi kan lova att du kommer att få bättre förmåga att styra över din uppmärksamhet när du fullföljer en grundkurs i mindfulness.

Att kunna slå på sitt fokus när man vill, ungefär som när man trycker på en knapp är en enastående tillgång som inte bara innebär att det du gör blir bättre och snabbare gjort – du blir också en bättre lyssnare och bättre på att förstå hur dina medmänniskor har det och hur du kan hjälpa dem. Det finns också en omfattande forskning på mindfulnessträning i skolan som, kanske inte helt överraskande, visar att elevernas inlärningsförmåga förbättras, samtidigt som man får mer lugn och glädje.