Mindfulness Steg 1. Grundkurs Distans

Lärarledd kurs som motsvarar vår fysiska grundkurs men ”direktsänds” via internet. Du sitter på valfri plats och kan via din dator se och kommunicera med instruktören och de andra deltagarna på kursen.

Med mindfulness övar du dig på att skapa nya positiva vanor, steg för steg, dag för dag. Redan efter ett par veckor kan du märka att du utvecklas. Om du följer träningsprogrammet så har du efter kursen lagt grunden för att uppnå en varaktig förändring och har börjat utveckla dina personliga resurser på ett positivt och kreativt sätt.

”Överträffat förväntningarna”

Att träna mindfulness på distans har visat sig fungerat väldigt bra. Vi följer samma väl utprovade program som vi har på våra fysiska kurser genom att interagera digitalt. Kavina Thorslund som leder distanskursen är Diplomerad mindfulnessinstruktör har lång erfarenhet av att arbeta med en grupper på distans.

”Jag var nyfiken på hur det skulle bli att gå en sådan här kurs online, men det har överträffat mina förväntningar. Jag var rädd att det skulle vara svårt att känna samhörighet med gruppen, men det funkade jättebra.”  Citat från deltagare på en distanskurs.

Varaktig förändring

Vår ambition med den här kursen är att hjälpa människor att skapa en varaktig förändring i livet utifrån den situation som de har. Modern hjärnforskning visar att mindfulness hjälper oss att träna hjärnan på ett sätt som kan bidra till att vi får större harmoni i livet, fattar bättre beslut, får bättre minne och skärper våra sinnen.

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper eller särskilda fysiska förutsättningar för att gå kursen. Alla är välkomna, helt enkelt. Däremot behöver du en dator med mikrofon, kamera och internetuppkoppling.

Mindfulnessapp

Som deltagare på våra kurser får du utan kostnad tillgång till vår meditationsapp. Den innehåller 35 meditationer och har funktioner för bland annat påminnelser och statistik.

Kursmoment

Vår grundkurs i mindfulness är uppbyggd utifrån den forskning som finns om hur man på bästa sätt kan lära sig olika tekniker för att få en bättre livskvalitet och för att kunna praktisera mindfulness i sitt dagliga liv.

Kursen består av åtta lärarledda tillfällen à 1h 45 min. Mellan kurstillfällena får du förslag på träning som du genomför på egen hand. Direkt efter varje lärarlett pass behöver du sätta av 15 minuter extra.

  • Vad är mindfulness?
  • Hur kan du börja använda mindfulness nu?
  • Mindfulness nio attityder.
  • Avslappningsträning, mental träning och medvetandeträning.
  • Hur man tränar på egen hand.
  • Mindfulness och den neurovetenskapliga forskningen – vad händer i hjärnan?
  • Hur kan mindfulness användas mot stress, oro, sömnproblem med mera?
  • Vad avgör hur och vad du känner och tänker? Inre och yttre stimuli.
  • Koncentration, fokus och impulskontroll.
  • Hur kan du få lägre puls och blodtryck och sova bättre.